Een echte BOCK heeft ballen!

BAM ! Met uiteraard een harde knal klonk maandag 18 december  het startschot voor de champagne “Een echte BOCK heeft ballen” in het NoordLease Stadion in Groningen. Na de BOCK-bal presentatie door burgemeester Karel Loohuis (Hoogeveen), deden gemeentebestuurders Pieter Smit (Oldambt), Jaap Hijma (Ferwerderadiel) en Eric van Oosterhout (Emmen) samen met hem en vele andere betrokkenen bij het carbidschieten in het Noorden, de letterlijke aftrap voor de campagne voor veilig carbidschieten tijdens de jaarwisseling.

De BOCK-campagne is gericht op veilig carbidschieten in Noord Nederland. BOCK staat voor Bewust Oplettende Carbid Knaller. Een BOCK is onmisbaar bij de traditie van carbidschieten: de BOCK weet er een veilig en gezellig oud en nieuw feest van te maken door de 5 tips van de BOCK-campagne te kennen en uit te voeren.

Een echte BOCK heeft ballen!
Campagne eind 2017 Het motto van deze derde campagne is “Een echte BOCK heeft ballen!” en vraagt de schutters een voetbal te gebruiken in plaats van de deksel van de melkbus. De gemeenten in Noord Nederland omarmen de BOCK-campagne dit jaar opnieuw. Om BOCK-ers op weg te helpen in het veilig knallen, verspreiden de gemeenten de komende weken naast de flyers,
maar liefst 1500 BOCK-ballen onder de carbidknallers.

Traditie Carbidschieten is een prachtige traditie die naast het vertrouwde knallen zorgt voor gezelligheid tijdens de jaarwisseling. Een traditie die we willen behouden voor de komende generaties. Daarbij is het van groot belang dat het carbidschieten (vanaf de eerste keer) op een veilige manier gebeurt. Helaas vinden er jaarlijks nog steeds (ernstige) ongevallen plaats. Deze ontstaan vaak door onwetendheid en/of het nemen van onnodige risico’s. De BOCK-campagne draagt bij aan het verkleinen van de risico’s.

Samenwerking
Samenwerking in Noord Nederland De BOCK-campagne startte eind 2015 op initiatief van het Brandwondencentrum Groningen van het Martini Ziekenhuis, Brandweer Drenthe en Stichting Carbidschieten Drenthe. De Nederlandse Brandwondenstichting ondersteunt de campagne sindsdien. Inmiddels werken alle gemeenten en de drie veiligheidsregio’s in het Noorden mee en zijn ook particuliere en commerciële partijen nauw betrokken bij de campagne.

Deel dit