Wie is de BOCK breidt zich uit naar Overijssel!

Met een daverend startschot is de vierde editie van de BOCK-campagne  op maandag 17 December in Staphorst van start gegaan. Wij zijn er trots op te kunnen melden dat dit jaar de campagne ook door de Veiligheidsregio IJsselland wordt omarmd. Vier burgemeesters gingen traditie getrouw, namens de vier deelnemende ’veiligheidsregio’s,  met elkaar de strijd aan om de bal zo ver mogelijk weg te schieten. Daarbij werden zij bijgestaan door een ervaren carbidknaller (de BOCK) uit de eigen regio. De wisselbokaal ging dit jaar naar burgemeester Jaap Kuin (wnd.) van gemeente Pekela. 

Vier veiligheidsregio’s en een groot aantal gemeenten en particuliere initiatieven in Noord en Oost Nederland en zelfs daarbuiten, omarmen de vierde editie van de BOCK-campagne. Veiligheidsregio IJsselland sluit dit jaar voor het eerst aan bij de campagne. Burgemeester Theo Segers van Staphorst: ‘Uit de cijfers van Brandwondencentrum Groningen blijkt dat vorig jaar relatief veel slachtoffers met ernstige brandwonden, opgelopen bij het carbidschieten, afkomstig waren uit Overijssel. Uit eigen ervaring weet ik dat het zo maar mis kan gaan! We hopen met de BOCK-campagne hetzelfde effect te behalen als in de andere veiligheidsregio’s: het verminderen van het aantal mensen dat ernstige brandwonden oploopt bij een nog steeds toenemende populariteit van het carbidschieten.’

Campagne 2018

Het motto van deze vierde campagne is: ‘Een echte BOCK heeft ballen!’ en vraagt de schutters een bal te gebruiken in plaats van de deksel van de melkbus. Het gebruik van een deksel brengt onnodig risico’s met zich mee terwijl de knal even hard is.

 

Deel dit